Ah herfst! De prachtige kleuren die je tijdens de herfst buiten ziet, zie ik ook terug in dit recept voor glutenvrije plaattaart met pompoen en geitenkaas. Oranje, bruin en zelfs paars. Pompoen is voor mij zo’n typisch ingredient wat hier tijdens de herfst ineens op tafel verschijnt. Het combineert heerlijk met zoveel andere smaken en het is écht een seizoensproduct.
Recept
De prachtige kleuren die je tijdens de herfst buiten ziet, zie ik ook terug in dit recept voor glutenvrije plaattaart met pompoen en geitenkaas. Je kunt het als hoofdgerecht serveren, maar het is ook erg lekker als tussendoortje op een regenachtige zondagmiddag.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 25 min |
---|---|
Bereidingstijd | 25 min |
Totaal | 50 min |
Deze plaattaart met pompoen, geitenkaas en ui zit boordevol smaak. Het is zo ontzettend makkelijk te maken en toch ziet het er best kunstig uit; prima als je eters krijgt bijvoorbeeld! Je kunt het als hoofdgerecht serveren, maar het is ook erg lekker als tussendoortje op een regenachtige zondagmiddag. Voor deze plaattaart heb je ongeveer een halve pompoen nodig (afhankelijk van hoe groot je pompoen is). Je kunt er dus nog een lekker ander gerecht mee klaarmaken, bijvoorbeeld deze heerlijke pompoensoep, pompoenfrietjes of broodpudding met pompoen. Inspiratie genoeg dus voor dit pompoenseizoen ;-)!
De plaattaart heb ik gemaakt met glutenvrij bladerdeeg, wat je tegenwoordig bij veel supermarkten kunt kopen. Het is sowieso verkrijgbaar bij de natuurwinkel. Ik moet bekennen dat ik nog nooit zelf bladerdeeg heb gemaakt, omdat het me behoorlijk veel werk lijkt en daarnaast ingewikkeld.