In de trend van de glutenvrije Oreo koekjes en suikervrije Bounty’s en Lions, was ik laatst weer op zoek naar een guilt-free geniet recept. Al eerder was ik de chocolade-pindarepen van een mede-blogger tegengekomen en deze leken me zo lekker! Dus toen het afgelopen weekend keihard regende, dook ik de keuken in om dit recept voor glutenvrije Snickers uit te proberen!
Recept
Met maar vier ingrediënten, zet je gemakkelijk dit tussendoortje op tafel!
Gang | Tussendoortje, Snack |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Ca. 5 reepjes |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Afkoeltijd | 45 min |
Opstijftijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 5 min |
Aaaah en het zijn net echt Snickers! Mijn vader en moeder mochten ook een stukje proberen en zij zeiden wel dat ze proefden dat er geen caramel in zat (huh, zit er caramel in Snickers, weet ik niet meer?). Maar qua smaak deed het ze heel erg denken aan Snickers. Experiment gelukt! Want voor mij, iemand die al 1,5 jaar (langer eigenlijk) geen Snickers meer eet, proeft het hemels en nog veel lekkerder dan een Snickers.
Dit recept bevat overigens wel honing. Je kunt ook agavesiroop gebruiken, maar qua effect op de bloedsuikerspiegel maakt dit niet zoveel uit. Ik gebruik zelden honing, liever kokosbloesemsuiker en nóg liever fruit om te zoeten, maar soms kun je in een recept niet om een plakkerige zoetstof heen. En als je jezelf nu echt eens wilt verwennen én een beetje bewust en puur wilt eten, dan kun je voortaan deze Snickers nemen!