Door de heerlijke combinatie van chocolade en kokos zijn Bounty's voor veel mensen een guilty pleasure. Helaas is een deze lekkernij niet zo gezond. Naast dat er heel veel suiker in zit, zit er ook melk en boter in. Daardoor is een Bounty niet geschikt voor veganisten of mensen met een lactose intolerantie. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf gezonde Bounty’s maken met natuurlijke suiker!
Recept
Ook leuk om te serveren als chocolaatje!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Ca. 12 - 14 Bounty's |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Vriestijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Let voor dit recept trouwens goed op dat je medjoul dadels hebt; de lekker zoete, vlezige dadels, anders wordt het mengsel niet plakkerig genoeg. Is het mengsel nu té plakkerig, voeg dan wat extra kokosrasp toe. En is het te droog, voeg dan een beetje extra kokosmelk toe. Zo simpel is het.
De binnenkant van deze bounty’s zijn niet sneeuwwit. Dat komt door de dadels die in het mengsel zitten, maar de smaak wordt er zeker niet minder van! Ze zijn heerlijk bij de koffie, bij de thee of gewoon als tussendoortje. Koud uit de koelkast smaken ze trouwens het allerlekkerst!