Wat een heerlijk comfort food kan een hamburger toch zijn. Waar sommige mensen soms (of vaker) verleid worden om ‘even’ snel door de drive-inn te gaan, krijg je mij echt niet zo ver. Hoeveel lekkerder zien deze glutenvrije hamburgers met focaccia brood er namelijk uit? Daar haalt zo’n pre-fab burger het bij mij echt niet bij, ook al kun je ze bij sommige ketens tegenwoordig ook glutenvrij krijgen. Deze hamburger smaakt zoveel beter, verser en puur. En door hem te serveren op een focaccia broodje in plaats van op een zompig hamburgerbroodje, krijgt je hamburger nog meer smaak!
Recept
Eigengemaakte hamburgers zijn zoveel lekkerder dan van de bekende fastfood ketens. Varieer met de smaken en maak het helemaal zoals jij het lekker vind.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Fusion |
Porties | 3 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 6 min |
Totaal | 16 min |
Voor dit recept gebruik ik wel voorgebakken foccacia uit een verpakking (toch nog een beetje fastfood;), maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de bak gaan. Bekijk mijn recept voor focaccia met mozzarella en ui eens. Zo krijgt je Amerikaanse hamburger een heerlijk Italiaanse twist.
Natuurlijk kun je de hamburger helemaal samenstellen zoals jij lekker vindt, dus voeg vooral smaakmakers toe of laat dingen weg als je het niet lust. Je kunt ook avocado toevoegen; heerlijk!