Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig en het is naast gezond echt heel gemakkelijk om te maken. Ondanks dat dit een koolhydraatarm gerecht is, vult deze courgetti met tomaat, basilicum en groenteballetjes echt enorm. Bovendien is het geheel vegetarisch en kan je er lekker zelf mee variëren, door andere kruiden toe te voegen of bijvoorbeeld falafel te gebruiken in plaats van groenteballetjes.
Recept
Een heerlijk koolhydraatarm gerecht dat niet onder doet voor een bord 'normale' pasta.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 1 persoon |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Voor dit gerechtje heb je eigenlijk een spiralizer nodig; een apparaatje waar je verschillende soorten groenten kunt omtoveren tot slierten. Van courgette maak je er courgette spaghetti van, ook wel courgetti genoemd. Heb je geen spiralizer? Dan kun je een kaasschaaf gebruiken en de plakken in dunne slieren snijden. Zo heb je ongeveer hetzelfde effect.
Deze courgette spaghetti doet niet onder voor een echt bordje pasta. De rijke tomatensaus geeft het een Italiaanse twist en het is echt comfort food. Daarnaast is het een perfect ‘mealprep’ gerecht voor als je je eten wilt meenemen!