Ovenschotels zijn perfecte gerechten voor elk seizoen en ook nog eens makkelijk te maken! Deze ravioli ovenschotel met pesto vergt niet zoveel voorbereiding en jij kan lekker je ding doen als het gaart in de oven. Met een klein half uurtje staat je ovenschotel op tafel en dat is extra fijn na een lange dag werken!
Recept
Ovenschotels zijn perfecte gerechten voor elk seizoen en ook nog eens makkelijk te maken!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Wist je dat er meerdere supermarkten zijn met verse glutenvrije ravioli in het koelschap? Super handig! Zelf ravioli maken is namelijk best een tijdrovend klusje en een goed glutenvrij deeg maken is ook nog eens behoorlijk moeilijk. Maar je koopt glutenvrije ravioli voor deze ovenschotel dus gewoon bij de supermarkt. Handig hé! Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ ravioli kopen als je niet glutenvrij eet. Hoe dan ook is deze (glutenvrije) ravioli ovenschotel altijd een topper bij familie en vrienden!
Je kunt trouwens ook heel gemakkelijk een vegan variant maken van deze ravioli ovenschotel. Laat de pesto weg of maak een plantaardige pesto. Gebruik vegan kaas of laat ook de geraspte kaas weg. Vegan kaas kun je onder andere kopen bij Ekoplaza. Of bekijk eens al mijn vegan recepten!