Aangezien ik doordeweeks werk en dan graag een tussendoortje eet om een uur of elf, ging ik weer eens op zoek naar een energiereep recept. Dit recept voor glutenvrije en suikervrije haverrepen bleek heerlijk! Lekker lang houdbaar en een ideale gezonde snack op het werk.
Recept
Het recept is heel simpel: je gooit alle ingrediënten in een keukenmachine , laat die even draaien, kiepert vervolgens de inhoud op een bakplaat en dat gaat de oven in. Daarna nog wat chocolade smelten, eroverheen verdelen en klaar.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8-10 repen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 45 min |
Het recept is heel simpel; eigenlijk gooi je gewoon alle ingredienten in een mooie keukenmachine (ik mocht mijn mooie Magimix weer gebruiken, jeej!), laat die even draaien, kiepert vervolgens de inhoud op een bakblik en dat gaat de oven in. Easy does it. Daarna smelt je wat chocolade die je over het mengsel verdeelt en je hebt hele lekkere energierepen om mee te nemen. Wikkel ze in wat bakpapier of doe ze in een bakje. Overigens zijn de haverrepen erg vullend. Ik maakte met dit recept zo’n 8-10 reepjes en at er elke dag 1 tussen 10:00 en 11:00 en zat dan vol tot de lunch. Ideaal!
De repen zijn suikervrij; je hoeft echt geen suiker toe te voegen. Ze zijn ook glutenvrij, maar gebruik dan wel glutenvrije havermout/havervlokken. Ik voegde aan het recept trouwens geen hele hazelnoten toe, maar hazelnootmeel, omdat ik geen hazelnoten in huis had. Met een kleine bite van stukjes noot zijn de repen denk ik nóg lekkerder.