Watertandend kan ik me vergapen aan de foto’s van de blog van Suzanne en Johan waar ze de meest lekkere recepten prachtig vastleggen. Suzanne is styliste en Johan fotograaf (en leraar), en dat blijkt de perfect combi voor mooie foto’s. Pas zag ik op hun blog dit heerlijke recept voor glutenvrije en suikervrije donuts uit de oven en ik móést het maken. Het recept is iets aangepast, eigenlijk omdat ik geen ei in huis had, maar daardoor is het ook geschikt voor veganisten. Geluk bij een ongeluk, want de donuts lukte ook zonder ei.
Recept
Waarom frituren als het ook gewoon in de oven kan? Dit is een stuk gezonder en minstens zo lekker. Probeer deze variant van donuts zelf eens.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor ongeveer 20 mini donuts en 8-10 gewone donuts |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 40 min |
Totaal | 50 min |
Donuts uit de oven. Vond ik trouwens redelijk normaal klinken, maar van veel dingen kan ik me blijkbaar nauwelijks voorstellen hoe ze ‘ normaal ‘ worden gemaakt. Zo heb ik al zolang geen donuts op, dat ik me helemaal niet realiseerde dat donuts normaal gesproken gefrituurd worden. Waarom zou je een donut frituren? Deze uit de oven is perfect en er komt geen vette frituurolie aan te pas. Alleen al het idee vind ik lekkerder
Om de donuts te maken heb je een donutvorm nodig, maar bij gebrek aan een donutvorm kun je er ook cupcakes van maken. Als je geen aardappelvezels of psylliumvezels in huis hebt, raad ik je aan om toch 1 ei toe te voegen om het deeg te binden.