Ik ben zo blij met dit recept. Al tijden wilde ik een receptje bedenken voor zandkoekjes, met een deeg waar je gemakkelijk vormpjes uit kon steken zodat het ook leuke koekjes zijn om met samen met kinderen te bakken. Zo is mijn passie voor bakken en koken namelijk ontstaan; als klein meisje samen met mama zandkoekjes bakken uit een kookboek. Deze glutenvrije en suikervrije boekweitmeel koekjes zijn de gezonde variant; ze zijn suikervrij maar toch heerlijk zoet en je maakt ze in de leukste vormpjes.
Recept
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze koekjes te bakken. Echt ideaal!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Franse |
Porties | Voor een kommetje vol koekjes |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Oventijd | 15 min |
Totaal | 45 min |
Dit is het ultieme koekjesdeeg om van te snoepen. Koekjesdeeg snoepen is één van mijn guilty pleasures, zelfs als er ei in zit! Dat is natuurlijk helemaal niet zo goed voor je en daarom is dit deeg ook zo fijn: er zit geen ei in. Overigens ook geen boter en dat maakt de koekjes ook nog veganistisch. Ze zijn dus echt voor bijna iedereen geschikt! Oh en nog twee voordelen: je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze zijn zo klaar.
En prima een aantal dagen houdbaar, mits je ze luchtdicht verpakt. Ze zaten hier in een koekjespot, maar hebben het helaas niet langer dan 3 dagen uitgehouden. Ze zijn gewoon te lekker! Volgens het testpanel zou je niet zeggen dat er helemaal geen suiker in zit en ik denk dat ze daardoor nóg lekkerder zijn voor kids. Dan hebben ze dus niet eens door dat ze gezonder aan het eten zijn ;-).