Brrrrrrr! Het wordt buiten nu echt koud en waar ik dan echt niet zonder kan is een grote mok warme chocolademelk. Chocolademelk uit de supermarkt zit bomvol suiker. Als je dit recept voor Suikervrije warme chocolademelk eens probeert, zul je het vast met mij eens zijn dat al die toegevoegde suiker helemaal nergens voor nodig is. Puur en zalig!
Recept
Wanneer het echt koud wordt buiten is een grote mok warme chocolademelk heerlijk. En dit recept bewijst dat deze niet bomvol suiker hoeft te zitten!
Gang | Dranken |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 beker |
Bereidingstijd | 5 min |
---|---|
Totaal | 5 min |
Ben je een zoetekauw? Neem dan eerst een klein slokje van de chocolademelk en voeg eventueel een klein beetje agavesiroop of honing toe. Sinds ik suikervrij eet proef ik smaken veel intenser en merk ik dat bijvoorbeeld de toevoeging van kaneel tijdens het bakken ook al wat zoeter maakt. Bij chocolademelk uit de supermarkt kan ik me niets meer voorstellen; ik denk dat mijn tanden spontaan uit m’n mond zouden vallen.
Voor mijn ontbijtjes en smoothies gebruik ik vaak havermelk of amandelmelk. Let vooral bij amandelmelk goed op dat er geen suiker aan is toegevoegd. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Dus ook als je gezond en suikervrij aan het eten bent en een paar kilo wilt afvallen, kan je rustig een heerlijke warme kop van deze suikervrije chocolademelk pakken. Geniet ervan!