Voordat we verder gaan: deze glutenvrije tiramisu met kokosbloesemsuiker is beslist niet gezond te noemen. Wellicht een tikje minder slecht dan de versie met gewone witte suiker. Maar het is misschien wel het lekkerste dessert wat ik tot nu toe maakte en deze glutenvrije versie is heel makkelijk te maken. Ideaal voor diegenen die gewoon geen gluten mogen of willen.
Recept
Een topper voor de kerst!
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor 8 porties |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Oventijd | 15 min |
Opstijftijd | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 45 min |
Je bent wel iets langer bezig dan je normaal gesproken gewend bent. Dat komt met name doordat je de cake biscuit (de lange vingers) zelf maakt. Als je glutenvrije lange vingers kunt vinden, kun je die natuurlijk ook gebruiken, maar vaak bevatten deze wel geraffineerde suiker. En daarom maak ik liever het cake biscuit zelf. Het recept is overigens van mijn collega, bij wie ik dit een aantal weken geleden geproefd heb.
Het is echt wel een zoet dessert, dus je kunt zelf ook een beetje experimenteren door wat minder kokosbloesemsuiker te gebruiken. Alleen maar beter. Maar als je dit recept volgt, heb je een dessert wat gegarandeerd in de smaak valt. Ik vind dit nu al een knaller voor kerst, ook al is het hoogzomer ;-). Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden en hopelijk genieten jullie er net zo van als wij :-)!