Als ik je vertel dat ik dit recept al een jaar wilde maken, geloof je me dan? Echt, ik ben zo’n sucker voor koekjesdeeg, maar koekjesdeeg kun je natuurlijk eigenlijk alleen veilig ‘rauw’ eten als er geen eieren in zitten. Speciaal daarom dit fabeltastische recept voor raw chocolate chip cookie dough balls, glutenvrij, vegan, zuivelvrij en helemaal ok om zomaar ongebakken in je mond te stoppen. Méér dan ok, want ze zijn LEKKER!
Recept
Wanneer je gek bent op koekjesdeeg, dan is dit hét recept voor jou!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | ca 15 ballen |
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Totaal | 40 min |
Dit zijn toch trouwens ook super leuke chocolade balletjes om in een schaaltje op een verjaardag te presenteren? Of om met een enorme kop thee (of suikervrije chocolade melk) en een aflevering van je favoriete serie op de bank op te smikkelen? Hier hebben deze glutenvrije cookie dough balls in ieder geval heel veel toepassingen en ze zijn vooral gewoon heel erg lekker.
Als je geen amandelmeel mag, kun je trouwens ook boekweitmeel of een andere glutenvrije meelsoort gebruiken. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je gebruikt, qua smaak blijft het toch goed! En als je niet glutenvrij hoeft te eten, maak ze dan met speltmeel. Ook erg lekker :-). Door de kokosbloesemsuiker zijn deze koekjesdeeg bonbons ook vrij van geraffineerde suiker en dat maakt ze extra lekker.