Op het momentet staat stip op nummer één als favoriet ontbijtje: havermoutpannenkoek met appel. Zo lekker dat ik ‘m na twee maanden als ontbijt of lunch nog niet zat ben. Je bent zo klaar, in nog geen 10 minuten staan je pannenkoeken met appel op tafel. Dat is zo snel dat je ze zelfs op een werkdag zou kunnen maken. Lekker toch?
Recept
Een favoriet ontbijt dat snel op tafel staat. De pannenkoeken vullen goed en zijn een keer wat anders dan altijd alleen maar brood.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2 pannenkoeken |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 5 min |
Totaal | 10 min |
Gebruik glutenvrije havermout om de pannenkoeken glutenvrij te maken. In plaats van de pannenkoek te beleggen met banaan, kun je natuurlijk kiezen voor andere soorten fruit. Zo blijf je lekker variëren. Neem bijvoorbeeld eens plakjes kiwi of peer. Of in de zomer bijvoorbeeld lekker verse aardbeitjes, frambozen of bosbessen. Zoveel keuze!
Doordat havermout veel vezels bevat, houd je lang een vol gevoel. Ik eet ze ‘s ochtends en kan dan gemakkelijk door tot de lunch. Qua smaak hebben ze wel wat weg van appeltaart; de combinatie van speculaaskruiden en appel is heerlijk!