Scones zijn heerlijk voor bij een high tea of een uitgebreid zondags ontbijt. Glutenvrije scones kom je helaas niet zo vaak tegen op de kaart bij lunchrooms of restaurants. Zijn ze dan echt zo moeilijk om te maken? Nee zeker niet! Dus als je ze niet buiten de deur kunt eten, kun je ze in ieder geval lekker thuis maken. Je serveert ze met een beetje suikervrije jam of een flinke dot opgeklopte kokosroom.
Recept
Met dit recept weet je dat het tijd is voor een high tea! Het maken van scones is net zo makkelijk als het maken van koekjes.
Gang | Lunch |
---|---|
Keuken | Engels |
Porties | ca 8 scones |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 25 min |
Totaal | 40 min |
Je hebt één ‘ bijzonder ‘ ingrediënt nodig, namelijk aardappelvezels, bijvoorbeeld van Semper of Pofiber. Je kunt dit gewoon bij de natuurwinkel halen of online bestellen, maar je moet het dus wel in huis hebben. Handig ook voor andere recepten hoor, want een theelepeltje aardappelvezels bij je koekjesdeeg is ook goed voor de structuur. Niet één keer kopen en nooit meer gebruiken dus.
Vind je scones trouwens lekkerder met wat opgeklopte room? Zet dan een blik kokosroom een nachtje in de koelkast en klop dit op met een garde. Yum! Ik serveer ze lekker met wat jam zonder toegevoegde suikers. In ieder geval zul je smullen van deze scones, want ze smaken echt zaaaaalig! Een klein beetje zoet en totaal niet droog, ik vind ze super!
P.s. Als je ze niet meteen opeet en even bewaard, moet je ze wel weer even kort in de oven afbakken. Ze worden wat zacht (nog steeds lekker!) na bewaren, en in de oven weer knapperig :-).