High tea: echt een moment om lekker te genieten van heerlijke traktaties. En dat lukt zeker met deze glutenvrije brownies zonder geraffineerde suikers. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en waanzinnig lekker. Ik nam een grote vershoudbak mee naar het werk en in een handomdraai was die leeg, zo goed vielen ze bij alle collega’s in de smaak. Succes gegarandeerd dus.
Recept
Dit recept voor brownies wil je waarschijnlijk vaker maken, het is heerlijk. Het past ook perfect bij een high tea.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | ca 9 stuks |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 35 min |
Totaal | 45 min |
Naast lekkere traktaties als sandwiches, cake, brownies en koekjes, is thee natuurlijk een onmisbaar onderdeel van een high tea. Gek ben ik op thee. Al twee jaar drink ik eigenlijk alleen water en thee, met 1 kopje koffie per dag, en ik vind het heerlijk. Mijn thee wil ik graag puur, zonder toevoegingen, maar gewoon zoals je zelf ook thee maakt van verse munt: 100% kruiden.
Gek genoeg begin ik een soort ritueel te kweken. Ik begin de dag met een kop muntthee (van een halve liter, ik heb een speciale mega mok). ’s Middags ga ik voor 1 – 2 koppen venkel thee en ’s avonds na het eten drink ik graag kamille thee. Volgens mij laat de kamille thee me beter slapen, want ik heb het idee dat ik minder snel in slaap kom als ik het vergeten ben te drinken. Welke thee je bij deze brownies drinkt is geheel aan jou!