Kijk je ook altijd zo uit naar Kerst? Bij ons draait Kerst al sinds ik klein ben om gezellig samen zijn met de familie, bij wie niet eigenlijk? Maar het draait ook vooral om het heerlijke eten. Mijn moeder is een fantastische kok en vaak slooft ze zich met Kerst enorm uit en verschijnt er een prachtig 5-gangendiner ten tonele. De laatste jaren kiezen we echter steeds vaker voor een soort “potluck” kerstdiner, waarbij iedereen één gang meeneemt. Vele handen maken licht werk en ieder heeft zijn eigen stijl van koken. Een fijne optie om te serveren is dit heerlijke en simpele Kerst voorgerecht: gevulde paddestoelen uit de oven.
Recept
Dit originele voorgerechtje is niet alleen super lekker, ook is het erg makkelijk om te maken! Ook is het vegetarisch en glutenvrij.
Gang | Voorgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Ook hier weer zo’n ‘Gouwe Ouwe’ van mijn familie, want mijn vader bedacht een paar jaar geleden dit heerlijke recept. Het is erg low-budget, want je hebt maar een aantal ingredienten nodig. Daarnaast is het weinig werk en dat is, zeker met Kerst, ook wel fijn. Deze gevulde paddestoelen zijn dus niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens erg lekker!
Het allerlekkerst vind ik om de paddestoelen te serveren met wat glutenvrij (stok)brood of toast, kies hier vooral wat je zelf lekker vindt. Of maak zelf verse speltbroodjes (niet glutenvrij), die je ook nog met wat Boursin kunt besmeren. Je leest het al; ik vind dit heerlijk. Niet te moeilijk, glutenvrij én suikervrij en smullen!