Dit heerlijke recept staat al een tijdje op mijn to-bake lijstje. Naast dat de clafoutis er prachtig uit ziet, is het ook een heel makkelijk recept en zet je in een paar simpele stappen je clafoutis al in de oven. Ga jij deze glutenvrije en suikervrije Clafoutis met bramen en bosbessen proberen?
Recept
Een clafoutis ziet er prachtig uit en is ook nog eens makkelijk te maken. Dit recept is zeker eentje om op je bak lijst te zetten!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Frans |
Porties | 4-6 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 15 min |
Officieel wordt een clafoutis gemaakt met kersen, maar een variant met bramen en bosbessen leek mij lekkerder dan met kersen. Je kunt er natuurlijk mee variëren, dus als je gek bent op frambozen kun je ook eens een frambozen clafoutis maken. Je kunt vers fruit of diepvriesfruit gebruiken, maar laat diepvriesfruit vooraf wel even ontdooien. Wanneer je het fruit nog bevroren uit de diepvries in de oven stopt, komt er nog veel water vrij bij het ontdooien en daardoor wordt het deeg een beetje nattig.
Als je geen glutenallergie hebt, kun je in plaats van amandelmeel ook speltmeel gebruiken. Wanneer je geen amandelmeel in huis hebt en wél een glutenvrije versie wilt maken, kun je ook gewoon glutenvrije bloem gebruiken. Alles kan! Waar je bij het maken van de clafoutis op moet letten, is dat je de eieren echt alleen losklopt, met een garde. Klop de eieren dus niet ‘luchtig’ op, met een keukenmachine, want dan krijgt het deeg geen structuur. Je moet dus eigenlijk echt een soort omelet mengsel maken met het meel en de suiker.