Wil je met kerst juist eens wat anders serveren dan een gerecht met vlees of vis? Dan is een bietencarpaccio een leuke keuze als voorgerecht. Het is makkelijk om klaar te maken en ontzettend smaakvol. Daarnaast laat je nog genoeg ruimte over voor een hoofdgerecht én natuurlijk het dessert!
Recept
Dit voorgerecht kun je ook prima rauw serveren!
Gang | Voorgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 4 personen |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
In nog geen 10 minuten tover je dit lekkere vegetarische voorgerecht op tafel en dat maakt het extra fijn om met kerst te serveren. Hoewel het zo makkelijk, lekker én gezond is, dat je het eigenlijk veel vaker op tafel zou moeten zetten. Lekker in het weekend, als ‘chique’ voorgerecht.
Bieten zijn super gezond; ze bevatten veel vitaminen en mineralen, waaronder foliumzuur, vitamine C, ijzer en kalium. Je kunt bietjes overigens ook heel goed rauw serveren en ook deze bietencarpaccio is met rauwe biet erg lekker én zelfs wel mooier misschien!