Zoals een collega van mij heel mooi omschreef, kun je met een beetje inlevingsvermogen en een goed receptenboek altijd de meest lekkere dingen bakken. Geinspireerd door haar recept voor banaanmuffins, ging ik aan de slag met een eigen variant en tadaaaa: glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker.
Recept
Precies zoet genoeg en je kan ze gewoon fatsoenlijk uit het vormpje halen. Ik ben erg blij met dit recept. Hopelijk genieten jullie ook van deze glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 10-12 muffins |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 40 min |
De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit recept pas in twee keer maken gelukt is. De eerste keer bakte ik de muffins in de oven van mijn ouders en had heel handig de (zeer ingewikkelde) oven op de verkeerde stand gezet. Gevolg: na 5 minuten al een doordringende lucht van aangebrande muffins en bij het openen van de oven was de bovenkant van de muffins al behoorlijk donker. Uiteindelijk de oven lager gezet en de muffins eerder uit de oven gehaald. De smaak was goed, maar de muffins kwamen niet los van hun vormpjes en waren gewoon niet perfect.
Bij poging twee bakte ik de muffins in mijn eigen combi oventje en bleken ze perfect gelukt! Precies zoet genoeg en je kon ze gewoon volledig uit het vormpje halen. Met glutenvrije baksels vind ik dat al een prestatie op zich, dus ik ben erg blij met dit recept. Hopelijk jullie ook, geniet van deze glutenvrije banaanmuffins zonder geraffineerde suiker!